Svenska English

Pressmeddelanden

 
Alla nätverkets utskickade pressmeddelanden får fritt publiceras. Tillhörande bilder kan användas i samband med text om Qlara och laddas ner här. Ange fotograf om namnet finns med vid respektive bild.

26 februari 2013

Dagen K – ett landsbygdsseminarium på Österlen

Kvinnors företagande och Kompetens, Korsbefruktning av olika näringar och Kommunal näringslivspolitik

Dagen K är ett seminarium om kvinnors företagande och behovet av att tänka nytt och hitta utvecklingskraft för framtiden. Vi har en ambition att koppla ihop den gamla med den nya näringen för att synliggöra betydelse av båda och det strategiskt viktiga i att samarbeta för människors och företags möjlighet att vistas, verka och växa i hela landet. 
Läs vårt  pressmeddelande

 

7 oktober 2012

Konferens om att välja jämställdhet

Nätverket Qlara (för företagsamma kvinnor på Österlen) besökte konferensen ”Regional attraktivitet och innovationsförmåga” i Harlösa i september. Konferensen var den tredje av fyra regionala konferenser i serien Att välja jämställdhet som syftar till att skapa jämställd regional tillväxt och lokal utveckling i Skåne. För Qlara är det en självklarhet att ta del av ny kunskap och knyta nya kontakter mot ett ännu mer attraktivt Österlen. På bilden ses från vänster Katarina Bruning (ordf. i Qlara), Susann Arvidsson och Gaby Gummesson.
Foto: Bettina Roth
 

27 mars 2012

Nätverket Qlaras nya styrelse

Vid årsmötet valdes en delvis ny styrelse:
Ordförande Katarina Bruning, företagare och ägare till Gladsax Home
Ledamot Susann Arvidsson, företagare och ägare till Aktiv utveckling
Ledamot Gunnel Ottersten, företagare och ägare till Responz på Österlen, ordförande i  Borrby företagarförening, projektledare för Borrby Bokby och utbildningsledare för Tillväxtrummet
Ledamot Ylva Stockelberg, företagare och ägare till FasEtt Management samt författare som ger ut böcker på det egna förlaget Amrafel Förlag
  Anette Åberg, frilansfotograf och arrangör av resor till Indien
Suppleant Monica Landin, företagare och ägare till Min Din Design
Suppleant

Carin Åström, konsult hos LRF samt ordförande i Österlen Lyser

 
Vid årsmötet utsåg också nätverkets representant till Simrishamns kommun Näringslivsråd och FISK, Företagare i Simrishamns Kommun. Till ordinarie representant utsågs Gaby Gummesson och Lena Johnson till suppleant.
 
För mer information kontakta Katarina Bruning, ordförande, tel: 070 207 50 06.
 
 

3 maj 2010

Nätverket Qlara på OST-möte

Nätverket Qlara använder den moderna mötesformen OST (Open Space Technology)
Den 3 maj träffades ett antal medlemmar i Qlara - Nätverket för företagsamma kvinnor på Österlen på ett s.k. OST-möte (Open Space Technology) för att diskutera varumärket Qlara i framtiden.
   

24 april 2010

Antikvarisk bokmässa i Ystad

Den 23-24 april 2010 och för 2:a året i rad anordnade Föreningen "Antikvariaten på Österlen" i helgen antikvarisk bokmässa på Klostret i Ystad.
Mässan blev en succé med 2000 besökare. Av de 20 utställarna var 3 medlemmar i QLARA. På bilden syns från vänster
Inga Lill Högberg − Text & Bok, Jane Blomqvist – Bokhandlarns bibliotek & te samt Elisabeth Dahlqvist – Zekes Antikvariat
   

15 april 2010

Årets Qlara, 2010

Skrivpedagogen Ingrid Brink, Skillinge, blev Årets Qlara 2010.
Utmärkelsen ges varje år till en medlem av Nätverket Qlara (för
företagsamma kvinnor på Ö, sterlen) som gjort en speciell insats för
nätverket och/eller ”arbetat för en positiv utveckling av natur och
kultur på Österlen”. Den tillhörande festen, som hade temat Orienten,
gick av stapeln i Lappri Böckers lokaler i Södra Mellby. Årets
pristagare presenterades av Jerk Elmén från Österlen Berättar, som efter
ett gediget forskningsarbete framförde en levnadsberättelse om
pristagaren. Isabel Pace Soler bidrog med musik på dragspel och
klarinett från Sverige och Balkan.

Hittills har fem Årets Qlara utsetts: Cecilia
Granquist Dahmén 2009, Lena Johnson 2008, Annika Larsson 2007, Frida
Jönsson 2006 och Gaby Gummesson 2005

Foto: Frida Jönsson
   

30 mars 2009

Årets Qlara

Qlara (aktivt nätverk för företagsamma kvinnor på Österlen) har för femte gången utsett Årets Qlara. Det blev Cecilia Granquist Dahmén – skådespelare, kommunikatör, inspiratör. Motiveringen lyder: ”Du har utvecklat och inspirerat Qlaror mot nya höjder vilket bl.a. resulterat i fler affärer för medlemmar. Du har bidragit till ökad kunskap om nätverket och förstärkt Qlaras goda anseende i kommunen, regionen och även utanför landets gränser. Du får oss på gott humör med din sprudlande energi, din humor, din självdistans och som kronan på (nät)verket har du skapat Qlara-teatern, ett annorlunda och roande sätt att marknadsföra oss Qlaror på.”
Pristagaren avslöjades och uppvaktades vid en festlighet på Tjörnedalagården.

Foto: Göran Söderberg
   

15 september 2008

Qlara på Bokens dag 

Skrivpedagog Ingrid Brink presenterade sina många kurser i SV:s monter under Bokens Dag i Skillinge 13-14 september. Andra Qlaror som deltog i montrarna var Jane Blomquist och Inga Lill Högberg med sina antikvariat och Gunnel Ottersten med sitt bokförlag.
   

2008

Tyskt besök

Qlara – aktivt nätverk för kvinnliga företagare på Österlen – har haft besök av en grupp kvinnliga företagare från Mecklenburg-Vorpommern i norra Tyskland. Gruppen var ute på en resa i Skåne för att knyta affärskontakter och träffa lokala nätverk. Gästerna besökte en rad kvinnliga företagare i och omkring Simrishamn, bl a Komstad Mölla, Elofssons garderob, bonadea och Westerbergs Sköna ting. Även inkvartering och måltider skedde inom ramen för nätverket. Språkkunskaperna är goda inom Qlara, så kommunikationen gick galant.
Resan ordnades genom Regionalt Resurscentrum för kvinnor i Skåne samt motsvarandeorganisation i Mecklenburg-Vorpommern.
   

Augusti 2008

Dags igen!

Samtidigt som hela Österlen strålar av ljus i den mörka allhelgonahelgen är det dags för årets QLARA-mässa. Det livaktiga nätverket för företagsamma kvinnor ordnar för fjärde året i rad sin uppskattade mässa.
I år har Qlaramässan flyttat in till stan och slår upp dörrarna i Friskhusets lokaler på Storgatan 23 i Simrishamn (ovanpå Lindex). Tidigare har mässan hållits i Tingshuset i Hammenhög.
I år går Qlaramässan mot nya höjder! säger mässgeneral Cecilia Granquist Dahmén med övertygelse.
Mellan klockan 10 och 16 den 1 november är lokalen i Simrishamn full av aktiviteter. En lång rad utställare visar vad de har att erbjuda, och här märks tydligt vilken bredd nätverket har: hälsoprodukter, Indienresor, kosmetik, yoga, böcker, maskinbroderi, presentvaror, skrivarkurser, massage, konst och mycket, mycket mer.
Precis som tidigare är dagen fylld av olika programpunkter. Det blir modevisning, underhållning, föredrag – och en hel del överraskningar. Föredragen är både seriösa och samtidigt lättsamma och föredömligt korta men innehåller ändå så vitt skilda ämnen som Näring och livsstil, Grekiskt påskfirande, Kvinnor & ekonomi, Möten på jobbet, Kvinnor+Företag=Sant, Kul på buss – bland mycket annat. Dessutom avslöjas vinnarna i det stora Qlara-lotteriet.
Qlarateatern bjuder på en ny föreställning och besökarna får se både linedance och orientalisk dans – åter ett exempel på mångfalden inom Qlara.
Nytt för i år är att besökarna erbjuds att delta i några olika verksamheter i form av ”prova på”. En frisör visar hårstyling. Man kan styrketräna, få energimassage, prova på yoga eller delta i skrivmaraton. Eller varför inte prova på bildtolkning eller akvarellmålning eller bekanta sig med Feldenkrais-metoden?
Precis som tidigare finns det ett välförsett kafé på mässan. Och ingen behöver oroa sig för att mässan hålls en trappa upp: det finns hiss i lokalen.
   
   
   

 

 

Sök på Qlara.net
Dela